Projects / mailgraph / Comments

Comments for mailgraph

05 Mar 2006 08:04 ispguru

It worked great. Thanks!
I have a 7 server openisp.net mysqlPostfix mail-gateway cluster and was having trouble knowing when a server was over-under loaded. Now it's easy!

25 Jan 2006 07:26 MikeDawg

Re: no images, just word "mailgraph" under every section


> OK. Just for the records, maybe others

> have Problems with this too...

> it's a Problem with syslog-ng

> Log-Files.

> There is a patch at bugs.gentoo.org but

> it does not work for me...

>

> Regards

>

> Niels

This is a known problem with the latest version of RRDtool and mailgraph. The author suggest that you downgrade to a 1.0x version of mailgraph until the issue is resolved. He said it is associated with COMMENT: not being escaped properly.

05 Sep 2005 13:13 nikster

Re: no images, just word "mailgraph" under every section
OK. Just for the records, maybe others have Problems with this too...
it's a Problem with syslog-ng Log-Files.
There is a patch at bugs.gentoo.org but it does not work for me...

Regards

Niels

05 Sep 2005 08:57 nikster

Re: no images, just word "mailgraph" under every section
I have the same Problem.
I have emerged it from gentoo-portage and compiled it by myself after the tutorial from:
http://www.onlamp.com/pub/a/onlamp/2004/08/12/mailgraph.html

I wonder what went wrong...

egards

03 Jan 2005 09:51 Sjobeck

no images, just word "mailgraph" under every section
Hello all,

Any one have a tip for some one struggling a bit with this project.

I have what I think is this software up and running, well, almost, viewing the webpage gives me the word "mailgrph" two times under each section (ie: day, week, month, year). Why wouldnt it show the images?

Thanks so very much.

Cheers.

Jason

26 Jan 2004 15:49 Sjobeck

documentation, documentation, documentation
I love this project. I want to use it.

I have been a sysadmin for 6 years & using Linux for a only a couple years. I find the doc's for this project so very lacking that I can not figure out how to get this working on my system. This is only the second time in two years that I have been completely stumped on how to install something.

Please release a one page doc that says:
1. do this
2. then this
3. then this
4. then this
5. then this
6. done


Thank you very very much,
Jason Sjobeck

10 Jul 2002 21:12 arlequin8

Unknown month 'ene'... my system is in Spanish...
Hello:

I've copied the mailgraph.pl into my /var/www/cgi-bin directory.
Then chown'ed the file /var/log/syslog to root:apache and gave it read permission to the group.

Trying to browse http://192.168.0.1/cgi-bin/mailgraph.pl, I had errors.

Following is the result of
tail /var/log/httpd/error.log


[Wed Jul 10 22:07:18 2002]
[error] [client 192.168.0.5] Premature end of script headers: /var/www/cgi-bin/mailgraph.pl
unknown month ene
Parse::Syslog::next('Parse::Syslog=HASH(0x8081e50)') called at /var/www/cgi-bin/mailgraph.pl line 249
Parse::Syslog::main() called at /var/www/cgi-bin/mailgraph.pl line 416
[Wed Jul 10 22:09:21 2002]
[error] [client 192.168.0.5] Premature end of script headers: /var/www/cgi-bin/mailgraph.pl


I have Mandrake 8.1 running and my locales are es_UY.
ene is the abrrev. to 'enero' the month name of January in Spanish.

Thanks

23 Jun 2002 20:55 rsalles

Re: mailgraph - initialization error

> Hello,
> maybe an outdated answer:
>
> Reinstall RRDtool from the .tar.gz
> sources and use
> 'make site-perl-install' too.
>
> Kind regards

That's it! It's already done - few weeks later from my first message - and now it runs! Thanks a lot. Maybe something to append at the "README" file in the future.... I have one more question: does "mailgraph" needs to run everytime - at boottime- to generate graphics for the .cgi/web page, or every hour/2hour, by cron? I did'nt figured out the relation between the rrd file and the availability of graphics update.
Thanks.

01 Jun 2002 18:39 freppin

Re: mailgraph - initialization error
Hello,
maybe an outdated answer:

Reinstall RRDtool from the .tar.gz sources and use
'make site-perl-install' too.

Kind regards

10 Apr 2002 15:05 rsalles

mailgraph - initialization error
I have already the linked packages - perl modules - needed, but i have a warning message saying: Can't locate RDS.pm in (mmany places where i have perl instaled. I'm using a RH 7.0 clone named Conectiva 7.0. Any sugestion would be appreciated.
Tanks.

Screenshot

Project Spotlight

ReciJournal

An open, cross-platform journaling program.

Screenshot

Project Spotlight

Veusz

A scientific plotting package.